Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Te tudod mi áll neked jól? Segítünk! (1.rész)

Te tudod mi áll neked jól? Segítünk! (1.rész) Elő a centikkel! Első lépésben érdemes meghatározni melyik testalkat csoportba tartozol.

Kedves Hölgyek!

Igen-igen Ti, akik sokszor álltok tanácstalanul a tükör előtt azon tipródva, hogy vajon milyen fazonú-színű ruha az előnyös számotokra. Nektek szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy el tudjátok dönteni, hogy milyen típushoz tartoztok és hogy annak a típusnak általában mi az előnyös és mi nem.

 
Ne feledjétek, hogy minden típusnak van sovány, átlagos testalkatú és gömbölyded változatai is. Attól, hogy valaki homokóra alkatú nem jelenti azt, hogy feltétlen a testtömeg indexe is tökéletes és nincs egy deka feleslege sem. De azt igen, hogy a mell és csípő bősége nagyjából megegyezik és kb. 25-30 cm-rel kevesebb a dereka. Háromszög alakú is lehet valaki 50 kg-mal és 90-nel is, de az biztos, hogy jelentősen erősebb lesz a felsőteste, mint a csípője.Szóval ha szeretnétek tudni,  milyen alkatúak vagytok akkor kezdjük azzal, hogy mérjétek  meg a derék méretet, ahol a legkeskenyebb, majd a  csípőt, ahol legszélesebb, végül a mell körméretét a mellcsúcsnál.

 

 

Megvannak a számok? Akkor nézzük!   

1. Homokóra

 A homokóra típus mell és csípő mérete közel azonos, a derék mérete pedig legalább 25- 30 centiméterrel keskenyebb a csípő és mellméretnél. (pl. ilyen a klasszikus ideálnak tartott 90-60-90, de a 103-80-106 is). Még jelentős túlsúly esetén is határozottan megmarad a látványosan ívelt derék. Lehet, hogy tükörben eltereli a figyelmet a domborodó has vagy a szélesedő csípő, de ha az arányok megvannak, akkor homokóra típusról beszélünk.

 

 

2. Háromszög vagy eper

Ha a mellméret jelentősen meghaladja a csípő méretét, akkor háromszög típusról  beszélünk (pl. 105-60-80), de vigyázat, lehet, hogy a mellméret kicsi, de a váll nagyon széles, akkor is erről a típusról beszélünk.  Ez a típus tükörben azt látja, hogy deréktól felfelé erősebb, mint deréktól lefelé.

 

 

 

3. Körte

Ha a csípő szélesebb, mint a mellméret, akkor  körte típusról beszélünk Pl.: 88-70-100, de akár egy 100-85-120 is ide tartozik. Tükörben egyértelműen látszik, hogy a derék alatti rész a hangsúlyosabb. 

 

 

 

4. Téglalap

A  téglalap  típusnál viszonylag kicsi a különbség a három méret között (pl. 85-70-89). 

 

 

 

5. Alma

Az alma alkathoz  tartozóknál alig van különbség a méretek között, jellemzően a derék környékén gömbölyödnek a leginkább. Pl.: 102-98- 100 vagy 110-105-102.

 

 

 

Annyira varázslatosan sokszínűek vagyunk, mi NŐK. Nagyon nehéz besorolni a testünket néhány kitalált csoportba, de most mégis megpróbáltuk.

Hogy miért?

Azért, mert szeretnénk nektek ezen a BLOGON a jövőben valóban hasznos és gyakorlatban is használható tippeket, trükköket bemutatni. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy tudjunk típusokról beszélni. Remélem sikerült segíteni abban, hogy meghatározd melyik testalkat típusba tartozol. Legközelebb az egyes típusokhoz tartozó öltözködési tippeket és trükköket mutatjuk meg nektek.

 

 

 

A következő bejegyzésekben várható témák:

  • Te tudod mi áll neked jól? Segítünk... további részei ( Körte, alma stb típusok- öltözködési tippek)
  • Anyag ismeret
  • Színterápia, színtanácsadás
  • Környezetbarát elvek a Lótusznál

Köszönjük a figyelmed. Szeretettel várjuk kérdésid és észrevételeid.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mi áll nekem jól

Keresés