Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kezelési útmutató

Ha szerető gazdája leszel a tőlünk vett ruháknak és megfelelően gondosan  bánsz velük,  akkor nagyon sokáig örömmel viselheted őket, mert ezek a darabok garantáltan nem mennek ki a divatból.

Ruháink nagy része természetes alapanyag felhasználásával készül  - pamut, viszkóz, gyapjú, len, moher, selyem) , de a téli viseletekben megjelenik az akril is, ami a meleg pihepuhaságot hivatott szolgálni. Ezért aztán nagyon nehéz megmondani, hogyan is kezeld a tőlünk vásárolt ruhákat. De néhány általános szabály azért van. 
Az indiai, nepáli ruháink kézzel festett, egyedi darabok, soknál növényi festékeket használnak a bőrbarát tulajdonság érdekében. Ezeket mindig nagyon kíméletesen langyos vízben, kézzel érdemes mosni. Semmiképpen ne áztasd, és ne használj fehérítős mosószert. Rövid, gyengébb centrifugálás belefér, majd precízen eligazgatva és a gyűrődéseket kisimítva szárítsd meg a ruhát. Ebben az esetben sokáig megtartja a ruhád az élénk színét és a formáját. 
A többi ruhát (jellemzően kis szériás olasz termékek) szintén érdemes kíméletesen kezelni, kézzel vagy egy kímélő programmal mosni. Ha géppel mosod, akkor fontos, hogy ne legyen túl sok ruha a mosógép dobjában és alacsony legyen a víz hőfoka – csak így tekinthető kímélőnek a mosás. Itt is fontos a precíz terítés és szárítás - és akkor vasalnod sem kell. De ha szeretnéd, akkor természetesen vasalhatod is őket, (a vékony selymes anyagokat csak alacsonyabb hőfokon, a műszálat tartalmazó termékeket pedig egyáltalán ne vasald). 
A gyapjú kabátok mosását inkább bízd tisztítóra. 
Mindig klór- és fehérítőmentes finom mosószert használj, és ha bírja a bőröd, akkor plusz puhaságot is adhatsz a ruháidnak egy finom öblítő használatával. 

 

Keresés